Lukk
Meny

Et prosjekt for dagene som kommer – om samfunnsansvar og byutvikling

Oslo Horisont skal være en kvalitetsskaper for Oslo S, for nabolaget, den enkelte ansatte og den besøkende, sier utvikler KLP Eiendom.

Visulent AB
Oslo Horisont med ny inngang til Oslo S, hotell og oppstigning til taklandskapet til høyre.
KLP har alltid hatt en som en grunnleggende verdi å jobbe for fellesskapet. Samfunnsansvar, langsiktighet og holdbarhet er stikkord for hvordan de tilnærmer seg rollen som eiendomsutviklere.

Med vårt verdiggrunnlag blir ikke miljøhensyn et tilleggsaspekt ved eiendomsutvikling, men det styrende prinsippet. Det er en selvsagt og integrert del i alt vi gjør, sier administrerende direktør i KLP eiendom Gunnar Gjørtz.

“Mer enn et byggeprosjekt” er enutsagn som har gått igjen i mye av omtalen for Oslo Horisont (tidligere BG14B) fra KLPs side.

inngang-oslo-s-horisont-klp
Her kommer det en helt ny inngang til Oslo S fra Schweigaards gate.

Hva ligger i dette?

For det første ønsker de å tilføre områdeutviklingen rundt Oslo S KLP sine verdier, nemlig langsiktighet og holdbarhet.

Oslo Horisont reises med en bevissthet om at den skal stå i hundre år. Bygget skal ha en iboende bærekraft og kvaliteter som gjør det holdbart og attraktivt over tid. Oslo Horisont skal være en kvalitetsskaper for Oslo S, for nabolaget, den enkelte ansatte og den besøkende.

For det tredje ønsker man å legge til rette for framtidens arbeidsplasser; en måte å jobbe på som knytter by, kontorer og kunnskapsmiljøer tettere sammen. I forskningslitteraturen om framtidens arbeidskultur, pekes det gjerne på større fleksibilitet og mindre tydelig skille mellom hvordan vi liker å ha det hjemme eller på fritiden, og hva slags arbeidsmiljø vi trives i.

–Mange ansatte ønsker seg noe mer enn et kontor. De vil ha flere, overlappende arbeidssituasjoner, der nøkkelord er integrering og interaksjon, forteller Gjørtz.

Der kontorarbeidsplasser gjerne tidligere lå isolert utenfor byens sentrum – på Lysaker, Helsfyr eller Mastemyr – så ønsker mange kunnskapsarbeidere i dag å jobbe med byens puls i sine nære omgivelser.

Oslo Horisont har, med sin beliggenhet på knutepunktet og utforming, alle forutsetninger for å svare ut kravene og forventningene til morgendagens arbeidsliv. Det er et prosjekt som setter enkeltmenneskets livskvalitet helt sentralt. Visjonen er et sted man både som besøkende, forbipasserende og arbeidende ønsker å oppholde seg.

Hovedgrunnen til at samfunnsansvar er så sentralt for KLP, er at bærekraft og samfunnsansvar er viktig for deres kunder og eiere. Integreringen av samfunnsansvar er dermed den beste forutsetningen for langvarig verdiskapning, både for egen virksomhet og for områdene i utvikling.

Oslo Horisont reises med en bevissthet om at den skal stå i hundre år. Bygget skal ha en iboende bærekraft og kvaliteter som gjør det holdbart og attraktivt over tid. Oslo Horisont skal være en kvalitetsskaper for Oslo S, for nabolaget, den enkelte ansatte og den besøkende.

"Det er et prosjekt som tar framtidens arbeidshverdag og enkeltindividene på alvor. Et prosjekt for dagene som kommer."
— Gunnar Gjørtz

Vanlige spørsmål om prosjektet

Når står bygget ferdig?
Hva blir det i førsteetasjene ut mot gaten?
Hvor høyt blir det?
Vil taklandskapet være åpent hele døgnet?
Hva vil bygget inneholde?